Los Viñateros Bravos,,es,Los vinateros Bravos bodega es el tributo de Leonardo Erazo a enólogos y un vinos naturales,,en – País Volcánico

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CLP

A Los Viñateros Bravos, País, 750 ml
Variedad: País
Viña A Los Viñateros Bravos, Valle del Itata
Composición: 100% País
Vendimia: 2015
Enólogo: Leonardo Erazo Lynch

Maridaje: Este notable vino varietal País ama platos a la parrilla, como la naturaleza de la carne refleja el punto de amargor de los taninos en el vino. Servir a 16-18°C (60-64°F).

Nota de cata:

Color: Dressed with a light ruby red with purple hints.
Aromas: En nariz, este vino es complejo e intenso, los delicados aromas de sotobosque de la hierba salvaje del Itata, red fruits and a little bit of cassis are aromas and flavours that characterize this País varietal wine.
Paladar: En boca se abre a los sabores a frutas rojas mezcladas, se trata de un vino fresco, delicado, marked by fine grain tannins that give a very unique structure and create a long lingering finish with a distinctive mineral character due to the volcanic soils where the old vines thrive.

Reference value – Case of 9 litros – equivalent to 12 botellas de 750 cc.

Free on board (FOB) at Valparaíso docks, de (USD) US$ 80 to US$ 120.-

Categoría: .

Descripción del Producto

This wine is an expression of the Itata hills in its variety. The Itata Hills are a fantastic place to show the potential of the terroir making wines with special character expressing the diverse profile of the mineral composition of the soil. Thousands of years of volcanic eruptions ashes deposited on the soil with millennial patience bring the opportunity to put a sense of place into the bottle of wine.

The almost unbelievable heritage, with centennial vines, the historic old vineyards over volcanic or over granitic soils have a lot to say and tell, this wine communicate that message. The organic viticulture (historically, a tradition in the Itata Valley) with natural winemaking conveys that message, avoiding to fix nature but rather enhancing its potential producing wines full of life and vibrancy.

El uso de un solo levadura autóctona hace la fermentación maloláctica que se produzca de forma natural, es fermentado y la edad en piletas de cemento, y la extracción es muy sutil. The skins are pressed in a basket press (un zaranda), as it is an old awe and respected tradition in the valley. El vino es envejecido en grandes recipientes de madera durante 14 meses cuando se embotella después de una filtración muy gruesa.